Llagrimes de Tardor, Blanc 2006


Bodega: Cooperativa Bot. (web)(mapa)
D.O.: Terra Alta
País: Catalunya, España
Graduació: 13,5% vol.
Varietats: 100% Garnacha blanca. Per a l’elaboració es desrapa i es xafa el raïm i es macera en fred unes 20 hores per extreure tot el seu potencial aromàtic. La fermentació es realitza en barriques noves de roure francès de varies procedències ( Allier, Tronçais, Nevers, Vosges,...), i un cop s’acaba, periòdicament es fa el procés de "batonnage" de les lies fines per obtenir més expressió en boca. Després de 5 mesos, el vi es clarifica i es filtra suaument i s’embotella. Abans de sortir al mercat, el vi resta al celler un mínim de 7 mesos..
Preu: 8,00 €

Vi de color groc daurat amb reflexos verdosos. L’aroma és intens amb predomini de les fruites tropicals. En boca és fresc i molt avellutat, mantenint encara les notes de fruita, té un final llarg.
Aquest vi és fruit d’una acurada selecció de vinyes de garnatxa blanca d’uns 50 anys d’edat, que tenen unes produccions més regulars però també més limitades, i que es troben en finques diferents amb sòls i microclimes diferenciats. Les pràctiques agrícoles que se’ls ha realitzat (adobats, tractaments fitosanitaris,...) han estat en tot moment respectuoses amb el medi ambient.
La verema es realitza manualment un cop ha arribat a l’òptim de maduresa desitjada.
És recomana consumir-lo a una temperatura de 8-10 ºC.
Conservat en bones condicions evolucionarà favorablement durant els 3 anys següents a l'embotellat.

Amb la tecnologia de Blogger.